Одржани општински натпревари во машка и женска конкуренција на градскиот стадион

На градскиот стадион Куманово вчера се одржаа општински натпревари во машка и женска конкуренција при што се постигнати следните резултати:

Девојчиња: ООУ „Бајрам Шабани“ – ООУ „Магдалена Антова“  2 : 0,  ООУ „Бајрам Шабани“  –  ООУ„ Кочо Рацин“  2 : 0, ООУ „Магдалена Антова“  – ООУ „Кочо Рацин“  0:1.

Прво место ООУ „Бајрам Шабани“, второ место ООУ „Кочо Рацин“, трето место ООУ „Магдалена Антова “.

Машки:  ООУ „Наим Фрашери“  – ООУ „Кочо Рацин“ 3 : 0,  ООУ „ Јероним де Рада“  –  ООУ„ Магдалена Антова“  0 : 0 пенали 《 1: 0),  ООУ „Бајрам Шабани“  –  ООУ „Толи Зордумис“  4 : 0, ООУ „Наим Фрашери“   –  ООУ „Јероним Де Рада“ 5 : 0,  ООУ „Бајрам Шабани“  –  ООУ „Браќа Миладиновци“ 2 :1.

Финале ООУ „Наим Фрашери“  –  ООУ „Бајрам Шабани“ 1 : 0.

Прво место ООУ „Наим Фрашери“,  второ место ООУ „Бајрам Шабани“.

Коментари

коментар(и)