Општината поднесе кривична пријава против дел од членови на управен одбор на јавна општинска установа

Општина Куманово поднесе кривична пријава против дел од членови на управен одбор на Јавна општинска установа.

Како што наведуваат од општината, истите како службени лица – членови на управен одбор на Јавна општинска установа во постапка во распишан јавен оглас за избор на директор на таа општинска установа, со искористување на својата службена положба, со пречекорување на границите на своето службено овластување и со неизвршување на својата службена должност прибавиле за трето лице корист, така што со умисла истото го предложиле за директор со втор повторен предлог.

Лицата од градоначалникот биле претходно известени и знаеле дека постапуваат спротивно на чл.37 став 3 од Статутот на јавната установа, бидејќи предложениот кандидат не ги исполнувал условите по распишаниот јавен оглас за избор на директор, се вели во соопштението од општина Куманово.

Коментари

коментар(и)