Отворена изложбата „Убавите жени на мојот народ“

Во просториите на Занаетчискиот дом вчеравечер беше отворена концептуална изложба на фотографии на уметникот Славчо Максимовски насловена како „Убавите жени на мојот народ”, во чест на Денот на жената – 8 Март. Настанот го збогатија наставниците и учениците од училиштето за основно музичко образование  „ Панче Пешев“ со изведба на светски музички хитови.

Културниот настан беше организиран со поддршка на Фондацијата за култура и спорт – Куманово и општина Куманово.

Коментари

коментар(и)