Отворена ликовната колонија – Неготино 2020 (ВИДЕО)

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ денеска беа претставени дела од ликовната колонија –Неготино 2020, меѓу кои и дело на кумановската уметница Валентина Илијевска. Организатор на колонијата е Општинската установа Музеј на град Неготино, финансиски поддржана од Министерството за култура и локалната самоуправа на Неготино. Изложбата ја отвори директорката на музејот во Општина Неготино, Драгица Чекоровска. Повеќе за ликовната колонија во продолжение од изјавата на Чекоровска.

 

Коментари

коментар(и)