Павле Арсоски е новиот претседател на Клуб на генерали- Скопје

Нов претседател на Здружението „Клуб на генерали-Скопје“ е генерал д-р Павле Арсоски.

Клубот на Генерали е здружение кое е основано во 2012 година и во кое членуваат армиски генерали меѓу кои и поранешни команданти и началници на Генералштабот на АРМ , чија главна цел е да се занимава со актуелни прашања од областа на безбедноста и одбраната на државата.

Во својот работен век, генерал Арсоски беше командант на Прв пешадиски баталјон,  Полкот  за специјални операции,  Прва механизирана пешадиска бригада, Здружена оперативна команда и Команда за операции.

Коментари

коментар(и)