Падот на медиумите кои шират проруски дезинформации во Словачка

Блокирањето на веб-страници во Словачка кои шират дезинформации од страна на Националната агенција за безбедност е чекор без преседан кој беше преземен против проруските веб-страници кои шират дезинформации, заговори, пропаганда и токсични наративи. За жал, ваквите активности беа исто така критикувани и дека наводно ја сузбиваат слободата на говорот.

Автор: Михаела Ружичкова

 

Падот на медиумите кои шират проруски дезинформации во Словачка

Коментари

коментар(и)