Повторно ни претстои продолжен викенд

Следната недела уште еден неработен ден, што значи повторно ќе имаме продолжен викенд.

Согласно Законот за празниците неработен ден за сите граѓани е следниот понеделник, кога се слави Денот на трудот – Први мај.

Неработен ден во месец мај, за сите граѓани, ќе биде и 24. мај, кога се слави денот во чест на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј.

Коментари

коментар(и)