Поевтини цени на дел од пијалоците во маркетите

Пивото, соковите и водата од денеска по нови цени, поевтини за 10 отсто. Владата го прифати и одговори позитивно на ваквиот предлог на економија. Се намалуваат и маржите кај овошјето и зелнечукот, со што нивните цени дополнително ќе паднат за 30 отсто. Одлуката стапува на сила веднаш и ќе важи до 30ти ноември. Од владата апелираат бизнисот да направи навремена корекција, за да нема казни. Од стопанската комора вчера се пожалија дека затворањето на маркети е преригорозна мерка.

Коментари

коментар(и)