Пожарникарите гаснеле стрништа во Лојане, Ваксинце, Ропаљце

Кумановските пожарникари во текот на вчерашниот ден забележале неколку интервенции. Првата била на опожарена сува трева и стрниште во атарот на село Лојане. Втората е во Ваксинце, каде исто е интервенирано на опожарено стрниште, но со помала површина од околу 50 метри квадратни. Третата повторно било на сува трева и стрниште во Лојане, а четвртата во Ропаљце.

Коментари

коментар(и)