Попишувачите ќе се вакцинираат од август

Министерството за здравство чува резервни вакцини за попушувачите и реонските инструктури и тие ќе бидат вакцинирани во текот на месец август, посочи во интервју за „Утрински брифинг“ директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски.

Тој вели дека планот е во втората половина од овој месец да се објави конкурсот за попишувачкиот тим  за до почетокот на август да се има комплетна слика, по што ќе бидат организирани и обуки.

 

Коментари

коментар(и)