Поставен десетметарски крст во Табановце

Во селото Табановце викендов беше поставен крст висок 10,5 метри по повод големиот христијански празник Прочка.

Крстот е поставен на иницијатива на жителите,  а со поддршка на приватни субјекти, физички лица и градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

Коментари

коментар(и)