Почна изградба на канализациска мрежа во Проевце

Тече изградбата на фекална канализација на улицата од Проевце кон градот. Жителите на ова населено место досега немаа мрежа и бараа изградба за да се решат нивните основни инфраструктурни потреби.

За изградба на мрежата одвоени се над три милиони денари.

Проевце е на само два километри до градот, непосредно до урбаната средина. Жителите со години бараа поставување на мрежа и решавање на основни инфраструктурни прашања.

Коментари

коментар(и)