Проектот „Спорт да, дрога не” во ООУ „Наим Фрашери“

Во ООУ  „Наим Фрашери„ вчера се одржа манифестацијата „Спорт да, дрога не„. Настанот е во организација на СВР Куманово, Отсек за превенција и Општинскиот совет за превенција на детско претприемништво, а во соработка со училиштето. Целта е да се даде поддршка на полуматурантите да го продолжат своето образование без ризици кои водат кон детско престапништво. Настанот беше збогатен со културно – уметничка програма, а полуматурантите одиграа и ревијален фудбалски меч.

Коментари

коментар(и)