Работилница општествена одговорност и граѓанско учество

Над 50 претставници на локалната самоуправа, месни заедници, граѓанскиот сектор, јавни институции, ранливи категории присуствуваа на пленарна работилница, за партиципативен развој на сценарија за подобрување на општествената одговорност и граѓанско учество на локално ниво, која ја организираше Коалицијата за одржлив развој.

Работилницата е во рамки на програмата за урбано партнерство и зајакнување на капацитетите на локалните власти во Југоисточна Европа на Светската банка Австрија.

Присутните имаа можност да ги мапираат можните решенија и чекорите за зајакнување на општествениот одржлив развој на општината, поголем интегритет во пружањето на јавните услуги и зголемување на општествената одговорност, но и да се поттикне „побарувачката“ за добро владеење и граѓанското учество.

 

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)