Раззеленувањето на Куманово една од долгорочните мерки за прочистување на воздухот (ВИДЕО)

Садењето нови дрвја односно раззеленувањето на Куманово е една од долгорочните мерки во планот на Општина Куманово за борба против загадувањето на воздухот.

Како што вели градоначалникот Максим Димитриевски, тешко е да се справи општината сама со овој проблем, но има план со кракторочни и долгорочни мерки.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)