Се зголемуваат цените на дел од горивата

Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,53 отсто.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, ЕУРОСУПЕР БС-95, ЕУРОДИЗЕЛ и Мазутот не се менуваат.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство се зголемува за 2,00 ден/лит.

Од полноќ максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95  81,50 (денари/литар)

ЕУРОСУПЕР БС -98       83,50 (денари/литар)

ЕУРОДИЗЕЛ 76,00(денари/литар)

Масло за горење Екстра лесно 75,7 (денари/литар)

Мазут 41,2 (денари/килограм).

Коментари

коментар(и)