Се одржа вториот „Бланик куп“, во прецизно слетување едрилици

Втора година по ред Воздухопловната федерација на Македонија заедно со аеро клуб Куманово организираат натпревар со едрилици.

Состојбата со ковид-19 годинава не дозволи кумановци да уживаат во настапи на учесници од соседните држави, па своите вештини со едрилица денеска ги покажаа само домашни натпреварувачи.

Љубителите на овој спорт, велат дека интерес за едриличарството има, но неопходна е поддршка на клубовите, кои се финансираат од сопствени средства

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)