Се одржа Општинско првенство во одбојка за шесто и седмо одделение – женска екипа

Општинскиот сојуз на училишен спорт Куманово вчера во спортската сала на ООУ „Толи Зордумис“ организираше  Општинско првенство во одбојка за 6 и 7 одделение – женски.

  1. Натпревар : „11-ти Октомври“ 2-0 „Вук Караџиќ“ 1 сет 19:20 2 сет 20:25

2. Натпревар : „Христијан Карпош“ 2-0 „Кочо Рацин“ 1 сет 25:03 2 сет 25:04

  1. Натпревар:„ Крсте Мисирков“ 2-1„ Браќа Миладиновци“ 1 сет 25:12 2 сет 20:25 3 сет 15:13
  2. Натпревар: „Бајрам Шабани“ 1-2 „Толи Зордумис“ 1 сет 25:9 2 сет 21:25 3 сет 8:15
  3. Натпревар : „Вук Караџиќ“ 0-2 „ Христијан Карпош“ 1 сет 7:25 2 сет 4:25
  4. Натпревар : „Крсте Мисирков“ 2-0 „Толи Зордумис“ 1 сет 25:17 2 сет 25:15

Финале : „Крсте Мисирков“ 0-2 „Христијан Карпош“ 1 сет 15:25 2 сет 8:25.

Коментари

коментар(и)