„Симфониум“ обезбеди учество на државен натпревар

Оркестарот „Симфониум” бележи уште еден успех деновиве. Учениците Софиа Ковачевска, Мила Думановска, Деспина Стевковска, Вања Денковска, Ања Русевска, Димитар Димитриевски, Петар Георгиевски, Дарио Тодоровски, Исмет Асановски и Јулија Давидовска учествуваа на регионален натпревар и освоија две први места со 100 бодови.

Учениците под менторство на професорот Филип Петровски ќе продолжат со учество на државен натпревар.

Коментари

коментар(и)