Со фестивал отворен реновираниот хотел „Солун“

На градскиот плоштад синоќа се одржа фестивалот „Урбан начин на живеење како културно наследство” , кој е по повод отворањето на реновираните простории на поранешен Хотел „Солун”.

Конзервација и реновирањето на објектот е дел од активноста на проектот „Фестивал на рубан начин на живеење како културно наследство“.

Првиот кат е предвиден како повеќенаменски простор, а вториот ќе биде административен дел за секторите при општината.

На фестивалот настапија Мартинијан Кириловски, Radiostage, 1300 Records,  Сандра Милковска, Нино Величковски, Младински оркестар при центар за култура и Маргица Антевска.

Коментари

коментар(и)