Угостителите од Куманово заедно на протестот со колегите од државата (ВИДЕО)

Здружението на угостители „Бисер” од Куманово, се приклучи на протестот на угостителите кој се одржува во Скопје во организација на угостителско-туристичката комора.

Од пред паркинг просторот пред комплексот „Базен“ Куманово, угостителите побараа континуирана финансиска поддршка, пред да заминат заедно со колегите од комората на протест во главниот град пред Министерството за финансии.

Угостителите велат дека станува сè потешко за работа. Во здружението „Бисер” членуваат над 50- тина правни субјекти кои генереираат помеѓу 2 000 и 3000 вработени лица.

 

Коментари

коментар(и)