„Умри машки“вечерва на „Денови на комедија“

Со претставата „Умри Машки“ на Театар Струмица, вечерва продолжува програмата од 24-то издание на Меѓународниот театарски фестивал „Денови на комедија“ во Центарот за култура.

Станува збор за комедија работена според текстот на Алдо Николај, а во режија на Кире Ѓоргиев.

Во претставата играат Танкица Стојанова, Ѓорги Трајков, Никола Костадинов и Коле Китанов.

Коментари

коментар(и)