Утре трет протест за патот кај Искрин мост

Утре во период од 09 до 14 часот, група граѓани повторно ќе го блокираат алтернативниот пат кај Искрин мост. Овие жители  претходната седмица во понеделник и петок, излегоа на протести, од кои побараа да им се направи безбеден пат, а не импровизирани мостови направени од цефки. Бараат и патна сигнализација.

По одлука на ресторното министерство Искрин мост е затворен сто дена, откако беше утврдено дека при реконструкција е изместен еден од носечките столбови за 70 сантиметри.

Коментари

коментар(и)