Хотелот „Солун“ – симбол на староградската архитектура (ВИДЕО)

Куманово изобилувал со автентична архитектура и како еден од најстарите македонски градови отсекогаш бил уникатен. Во изминатата деценија не се водело грижа за староградското, така што идејата за реставрација на хотелот „Солун“ и еден вистински реставраторски центар во Куманово би биле решение за заштита на културното наследство.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)