Црвен крст ги обучуваше вработените во НУЦК „Трајко Прокопиев“

Општинската организација на Црвен крст согласно долгогодишната соработка со НУЦК „Трајко Прокопиев“, спроведе обука по прва помош на нивните вработени.

На оваа обука вработените имаа можност да се запознаат и стекнат со основни знаења за укажување на прва помош како брза и витална интервенција чија цел е да се спаси човечки живот, но и да се намалат компликации од настанатите повреди.

Коментари

коментар(и)