Членови на Интегра учествуваа на форумот EDI

ИНТЕГРА ја претстави Македонија без срамната придавка „северна“ на форумот ЕDI под покровителство на ECPM (European Christian Political Movement), стои во соопштението од партијата.

-ИНТЕГРА е поим за интегритет во политиката како дома, така и во меѓународни рамки. Форумот се одржа во Цриквеница, Хрватска. Партијата ИНТЕГРА потврди дека кога се сака, се се може, само ако се има став и доследност. Европското христијанско политичко движење (ECPM) се залага за примена на христијанските морални принципи во политиката, за здраво семејство и брак помеѓу маж и жена. Ова движење ги застапува реформите који му се потребни на народот, начела који се во склад со Библијата и Божјиот закон. Претставниците на ИНТЕГРА, Анита Талеска-Китановска и Кире Миновски учевствуваа на форумот и имаа успешен настап како и корисни мултилатерални контакти-информираат од партијата.

Коментари

коментар(и)