Ќе се прска против комарци

Општина Куманово известува дека утре, по полноќ ќе се изврши терестично прскање против возрасна форма на комарци.

Доколку временските услови не го дозволат вршењето на овој третман, дезинсекцијата ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

Истиот ден ќе се изврши и ларвицидна дезинсекција.

Коментари

коментар(и)