15 новозаболени од ковид 19 во Куманово

Во последните 24 часа се направени 5.780 тестирање, а регистрирани се 588 нови случаи на КОВИД-19. Од нив

 •  Скопје – 230
 • Тетово – 101
 • Гостивар – 82
 • Кичево – 48
 • Дебар – 17
 • Охрид и Струмица – по 16
 • Куманово – 15
 • Струга –11
 • Битола – 8
 • Кавадарци и Свети Николе – по 6
 • Радовиш и Берово – по 5
 • Велес и Валандово – по 4
 • Штип и Виница – по 3
 • Ресен и Македонски Брод – по 2
 • Прилеп, Кочани, Демир Капија и Пехчево – по 1.

Пријавени се 8 починати лица: по 2 лица од Тетово и Гостива, по едно лице од Скопје (65г), Прилеп (51г), Кичево (74г) и Велес (65г). Регистрирани сe 26 оздравени пациенти, а бројот на активни случаи изнесува 3.135.

Коментари

коментар(и)