41 санкции за непрописно вградени фолии на ниво на земјава

Во периодот од 21.02.2022 до 27.02.2022  Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата.

При контролата санкционирани се 41 учесник во сообраќајот, од кои 26 на територија на СВР Охрид, 11 на територија на СВР Скопје, три на територија на СВР Тетово, еден на територија на СВР Битола. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци.

Коментари

коментар(и)