54 санкции за недавање првенство на минување

Во текот на вчерашниот ден во периодот од 09.00 до 14.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола за санкционирање на возила кои не даваат првенство на минување на територијата на земјава, при што санкционирани се 54 возачи. Од нив, 14 на територијата на СВР Куманово, 11 на територија на СВР Тетово… При контролата санкционирани се и 254 други прекршоци.

Коментари

коментар(и)