MO: Касарната „Боро Менков“ ќе се загрева на гас

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во изјава за медиумите ќе информира за смената на енергенсот користен за загревање на касарните „Страшо Пинџур“ во Петровец и „Боро Менков“ во Куманово од мазут и нафта на природен гас, најави Министерството за одбрана (МО).

Со промената на начинот на загревање, потенцираат од МО, се влијае на зачувувањето на животната средина имајќи предвид дека природниот гас е поеколошки енергенс, додека истовремено се намалуваат средствата потребни за загревање на објектите во касарната.

На изјавата на Шекеринска ќе претходи средба со одговорните лица во Министерството и со претставници на компаниите кои се избрани на јавната набавка за реализација на промената на начинот на загревање на овие касарни.

 

Коментари

коментар(и)