Лука Велковски доби пехар од Општинскиот сојуз на спортови на Куманово

Лука Велковски доби пехар од Општинскиот сојуз на спортови на Куманово

Лука Велковски, кик-боксер на КБК Куманово 2006 вчера доби пехар од Општинскиот сојуз на спортови Куманово за неговиот освоен сребрен медал на купот во Будимпешта.
Велковски и неговиот тренер Сашо Илиевски беа на прием кај секретарот на Општински сојуз на спортови Куманово, Срѓан Величковиќ, каде им беше врачен пехарот.
– На нашиот долгогодишен државен првак освојувач на безброј медали од турнири меѓународни балкански првенства му додели пехар за освоениот сребрен медал кој како круна на неговата досегашна…

Read More