Нови медали за кумановските атлетичари

Атлетскиот клуб Куманово викендов во Скопје беше дел од две паралалени државни превенста во атлетика, едното за атлетичари до 13 години, а другото за млади до 17 години.

Кумановските атлетичари се вратија со освени неколку први места, медали и награди со што уште еднаш потврдија дека се најдобри во државата.

Јас настапив на тој за атлетичари до 17 години, настапив во вкуно 3 дисциплини, на 100 метри, 300 метри и 4 пати по 100 метри штафета. На 100 метри и 300 метри го совоив првото место. На триста метри псотигнав и свој личен резултат, а на четири пати по 100 метри штафета го освоив второто место и ова беше последното државно првенство за оваа година, остана уште митингот што ќе се одржи тука во Куманово наредниот викенд и со тоа завршува оваа сезона – изјави Милан Вељковиќ.

Освен Вељковиќ на првенството во категоријата млади до 17 години со врвни резултати се врати и Даниел Кузмановски.

Се натпреварував во фрлање диск и фрлање ѓуле. Во фрлање диск земав прво место, а за ѓуле второ место. Во ѓуле беше малку потешко, а за диск немаше толку конкуренција па не беше толку – изјави Даниел Кузмановски.

Во категоријата до 13 години учество зедоа Александар Вељковиќ и Мила Денковиќ кои се натпреваруваа во неколку дисциплини и постигнаа одлични резултати.

Во последното државно првенство учествував во дисциплината 60 метри и скок во височина. На 60 метри не бев толку задоволен бидејќи имав свиен грб и не постигнав јак резултат, а во другата дисциплина освоив прво место и имаше двајца во конкуренција – изјави Александар Вељковиќ.

Јас учествував на натпреварот до 13 години и се натпреварував во фрлање ѓуле и скок во височина. Фрлање ѓуле бевме три едвојчиња во конкуренција и постигнав добар резултат, си го подобрив личниот и освоив прво место – изјави Мила Денковиќ.

Инаку ова е последно државно првенство во атлетика за оваа сезона, со кое кумановските атлетичари си го обезбедија првото место на листата најдобри Атлетски клубови во Македонија.

Коментари

коментар(и)