Саем на книги во Куманово

И лјадници наслови и книги од книгоиздателството Матица Македонска  ќе бидат изложени во четврток пред библиотеката „Тане Георгиевски“ . Мини-саемот односно турнејата на книгите која се организира низ целата држава го носи името  „ДА“ за КНИГА. Настанот се совпаѓа со одбележувањето на Светскиот  ден на книгата и авторското право, 23 април.

-Во нашата земја се одбележува со разни пригодни активности. Ова се совпаѓа со тоа на 23 април  во 11 часот пред библиотеката ќе биде отворен овој настан, а секој посетител на бибилотеката на тој ден ќе добие за подарок книга и цвет, изјави Нада Ивановска, директор на библиотека „Тане Георгиевски“

Во рамките на манифестацијата на Матица Македонска ќе се одржат и неколку промоции на книги  и книжевни дружења.

-Во четврток ќе има промоција на делата на познатиот кумановец, професор на Филозофскиот факултет и писател Витомир Митевски,…, изјави Ивановска.

Турнејата за книгата ја подржуваат и соработниците на Клубот од Велика Британија Орион, Парагон ,како и Лагуна клубот од Белград.

Коментари

коментар(и)