Промовирана стихобоенка во ООУ „Браќа Рибар“

Промовирана стихобоенка во ООУ „Браќа Рибар“

На Светскиот ден на учителот – 05 Октомври, денеска во основното училиште „Браќа Рибар“ во село Табановце беше промовирана стихобоенката „ До небото вишно “ преведена на српски јазик. Авторката Славица Петровиќ –Тодоровска посочува дека стихобоенката е збирка на поезија и ликовна уметност наменета за сите деца од одделенска настава. Низ стиховите се проткаени мотивите за односот кон природата, кон луѓето, празниците, творештвото како основа за градење културни навики, за градење култура на живеење.
„Мотивот за…

Read More