ВИДЕО: Ансамблот „Рушит Шакир“ со повеќе активности ќе го одбележи Светскиот ден на Ромите

Ансамблот на народни ромски игри и песни „Рушит Шакир“ и годинава со повеќе активности ќе го одбележи Светскиот ден на Ромите, 08 април.

Централната прослава е в петок со почеток во 18 во ресторан Грација, а во понеделник во 13 часот ќе биде одржана трибина насловена „Јас сум Ром“.

Коментари

коментар(и)