ВИДЕО: Богата фолклорна дејност при Центарот за култура

Фолклорната дејност при Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ ја реализираше ревијата на традиционални носии од горновардарска етнографска целина.  Станува збор за втора ваква ревија, која е дел од редовната програма на установата, поддржана од министерството за култура. Истата се одржа во соработка со ансамблот „Македонија“. Повеќе на оваа тема од етнокореологот Дени Синадиновски.

 

Коментари

коментар(и)