ВИДЕО: Куманово остана без грнчарска работилница

Североистокот остана без грнчарска работилница. Единствената и најстарата, над 120 години, изгоре во пожар. Во државата се регистрирани само петмина занаетчии грнчари. Занаетчиската комора постојано укажува дека е неопходно да се најде решение и да се поддржат старите занаети, бидејќи наскоро можеме да останеме без овие амбасадори на културата и традиција.

Коментари

коментар(и)