ВИДЕО: Недостигаат пожарникари, но нема ниту средства од државата

Недостигаат 33 пожарникари во Куманово, но нема ниту средства за нивно плаќање, вели градоначалникот на Куманово. Тој информира дека државата одвојува минимални средства за оваа намена. Преку ЗЕЛС бараат исплата, во спротивно вели можен е протест. Единиците се соочуваат и со недостаток на возила, но и друга неопходна опрема.

Коментари

коментар(и)