ВИДЕО: Постапката за поставување фотоволтаици на земјиште трае до осум месеци

Целосната постапка за поставување фотоволтаици на земјиште заедно со планската урбанистичка документација трае од шест до осум месеци, за разлика од поедноставената постапка за поставување фотонапонски електроцентрали на објектите која се реализира за многу краток временски период. Од Секторот за урбанизам  информираат дка во моментот  во системот е-урбанизам има отпочнато околу 50 постапки и сите се во различна фаза.

Коментари

коментар(и)