ВИДЕО: Три години функционира младинскиот оркестар

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ Куманово веќе три години функционира младинскиот оркестар. Установата претходно со сопствени средства создаде мини студио, во кое работат и творат малите. Стручниот соработник по музичка дејност, Александар Митрички информира дека оркестарот брои 20-ина лица, но на концертите настапуваат по шестмина музичари, зависно од тематиката, аранжманот, пригодата.

Коментари

коментар(и)