ВИДЕО: Ќе се разгледа влијанието од замрзнатите цени, велат од Занаетчиската комора

Од Занаетчиската комора на Македонија нагласуваат дека анализите и самите произведувачи на тестенини ќе кажат за влијанието на замрзнување на цените. Потоа доколку има потреба велат ќе реагираме и ние. Укажуваат дека е мал бројот на регистрирани произведувачи на тестенини, но и на кадар. Појаснуваат и дека нивни членови, производители на бели печива, воопшто не реагирале на замрзнувањето на цената на лебот.

Коментари

коментар(и)