ВИДЕО: Во „СТАВ“ тема бубрежни заболувања, со д-р Стефан Илиевски

Според анализите еден од десет возрасни има некоја форма на хронично заболување на бубрезите. Март се смета за месец на ова заболување, и целта е да се зголеми свеста за значењето на бубрезите за нашето севкупно здравје.

На оваа тема во емисијата „СТАВ“ зборува доктор Стефан Илиевски, специјализан на нефрологија во Центарот за дијализа Диаверум Куманово.

Коментари

коментар(и)