Димитриевски: Очекуваме победа на граѓанското движење

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски во интервју за еМагазин вели дека Куманово од трета најзадолжена општина, сега е финансиски најстабилна во државата.

Тој истакнува дека зголемени се инвестициите во Општината со отворање на нови фабрики во новата индустриска зона, а верува и дека германскиот синџир „Лидл“ ќе биде еден од стратешките инвеститори.

Димитриевски, за еМагазин истакнува дека има чести средби со претставници од меѓународната заедница, на кои им ја претставува неговата идеја, а на прашањето дали би коалицирал со ВМРО-ДПМНЕ која на бројни анкети е во водство, смета дека бројките до изборите драстично ќе се променат во корист на движењето и дека очекува победа на граѓанското движење.

Коментари

коментар(и)