Елена Мишиќ и Бранка Џајковска од фондацијата „Чекор по чекор“ гостуваат во СТАВ

Кои се пораките од втората проектна кампања во рамките на „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“, дали се уште има отпор во училиштата за запишување на ученици со попреченост во редовните училишта, кои се останатите активности што се реализираат како дел од проектот?

За овие и за останати теми вечерва во СТАВ разговараме со Елена Мишиќ и Бранка Џајковска од фондацијата „Чекор по чекор“.

Проектот е финансиран од Европската Унија, а го спроведуваат фондацијата „Чекор по чекор“ и здруженијата „Инклузива“ од Куманово и „Хандимак“ од Тетово.

Емисијата започнува во 20 часот.

Коментари

коментар(и)