Завршува обврската за зимска опрема во возилата

Завршува обврската за поседување на зимска опрема во возилата. Обврската стапи на сила на 15 ноември минатата година.

Истата е пропишана во член 361 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, каде во став 1 е наведено дека моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема.

Казните за непоседување зимска опрема изнесуваат 45 евра.

 

 

Коментари

коментар(и)