Ковачевски: Цените на намирниците од први август најверојатно ќе бидат репер за претстојното поевтинување

Цените кои намирниците ги имале на први август најверојатно ќе бидат репер, односно ќе се земат како референтни за претстојното поевтинување на повеќе од 50 основни прехранбени производи. Поскапувањата, најголем дел од нив, уследиле по тој датум, рече премиерот Димитар Ковачевски, но како што додаде, предвид ќе се земат и други елементи.

Одлуката за замрзнување на цените треба да биде донесена на редовната владина седница во вторник.

Коментари

коментар(и)