Кумановски хорор филм освои lll место на фестивал во Грција

Кумановскиот краток хорор филм „Шумска мајка“ во режија на Марко Јовановски се закити со трето место на реномираниот грчки фестивал „Athens International Art“.

„Шумаска мајка“ освои трето место во категоријата Најдобар краток Филм.

На свечениот настан во Атина беше извршено доделување на трофеи, од кои еден од нив заврши и во рацете на Марко Јовановски – режисер и сценарист на филмот.

Филмот „Шумска мајка“ беше номиниран во уште две други категории: најдобар звук и најдобра кинематографија.

Според актерот и продуцент на филмот Николај Павловски станува збор за филм кој зборува за проблемите на најголемиот дел од младите луѓе со кои се соочуваат во непредвидливата денешница која може да донесе секакви опасности.

Филмот е во продукција на R Evolution Pictures – Куманово, кои претходно го снимија и долгометражниот филм „Приказ“.

Хорор трилерот „Шумска мајка“ наскоро ќе ѝ биде претставен и на македонската публика. Тоа е прв филм од ваков вид во државата, а според учестниците во проектот се очекува да доведе до еволуција на филмската индустрија и да ги помести границите на аматерските филмови.

 

 

Коментари

коментар(и)