МВР: 220 санкции за прекршоци што ги прават пешаците

Во текот на вчерашниот ден (11.04.2023) во периодот од 09.00 до 14.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на Македонија за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците. При контролата, санкционирани се 220 пешаци од кои, 204 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин…

За време на контролата санкционирани се и 107 други видови на прекршоци.

Коментари

коментар(и)