Меѓународен и регионален фолкорен фестивал на пензионери в понеделник пред платото не Центарот за култура

Во организација на Здружението на пензионери „Куманово„ на 12-ти јуни годинава ќе се реализира прв Меѓународен и регионален фолклорен фестивал на кој ќе земат учество фолклорни групи и друштва од неколку здруженија од регионот и соседна Република Србија.

Почеток на фестивалот е во 11 часот пред платото на НУЦК „Трајко Прокопиев„.

Коментари

коментар(и)